Робърт Кенеди - кандидатурата, която разтресе САЩ

Робърт Кенеди е син на убития през 1968 г. Робърт Франсис Кенеди и племенник на също убития през 1963 г. американски президент Джон Фицджералд Кенеди

Не се страхува да се сблъска с огромни финансови интереси и с доминиращата система, пренебрегвайки рискове

Правителствата обичат пандемиите, както обичат войните, казва той

Робърт Кенеди, син на убития през 1968 г. Робърт Франсис Кенеди, главен прокурор на САЩ, сенатор от Ню Йорк и кандидат за президент на Демократическата партия през 1968 г. и племенник на също убития през 1963 г. американски президент Джон Фицджералд Кенеди, ще бъде кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори през ноември 2024 г.

Но кой е Робърт Кенеди? Той е юрист-активист, специалист по екологични проблеми, на 69 години. Израснал в политическата среда на семейство Кенеди и възприел ценностите и политическите възгледи, които са му предадени. „Баща ми каза, когато бях дете: „Хората на власт лъжат. И ако искаме да продължим да живеем в една демокрация трябва да разберем, че хората на власт лъжат. Хората на власт злоупотребяват с властта, която сме им дали“, казва той.

В същото време е водеща фигура на движението против ваксинирането. Публичната атака на Робърт Кенеди срещу „филантропа“ и популяризатор на ваксините Бил Гейтс предизвика глобална сензация с поста му, описващ как Бил Гейтс използва „ваксината“, за да наложи глобална диктатура (Europost, 9-4 -2020) : „Ваксини за Бил Гейтс е стратегическа филантропия, която подхранва многобройните му свързани бизнес дейности, за да получи диктаторски контрол върху глобалната здравна политика, острието на неоимпериализма“.

Робърт Кенеди, преди началото на ваксинациите срещу COVID-19, изпрати съобщение до световната общност през декември 2020 г., като алармира за иРНК ваксините, като каза: „Избягвайте ваксинациите на всяка цена, на всякакви жертви“, „За първи път в историята на ваксинациите използваната mRNA технология се намесва директно в генетичния материал на реципиента-пациент и следователно тази интервенция включва генетична модификация, която вече е международно забранена и се счита за престъпна. Уважаеми бъдещи реципиенти, трябва да знаете, че след като получите ваксината вие вече няма да може да управлява симптомите на ваксината по ефективен начин. Ще трябва да живеете с ефектите, тъй като няма да можете да премахнете токсините от тялото си. Генетичните щети, причинени ви от тези ваксини, ще бъдат необратими и непоправими. Според мен тези нови технологични ваксини представляват престъпление срещу човечеството, което никога не се е случвало преди и в такъв мащаб.“

На 11 февруари 2021 г. „Инстаграм“ закри акаунта на Робърт Кенеди за „фалшиви новини!“. „Ние премахнахме този акаунт, защото той многократно публикува неверни твърдения за коронавируса и ваксините“, се казва в изявление на Facebook, компанията майка на Instagram. По това време Кенеди имаше около 800 000 последователи в акаунта си. Очевидно е, че популяризаторите на ваксините не са харесвали публичните позиции на Робърт Кенеди, тъй като самият той е твърдо против така наречените ваксини!

След това през ноември 2021 г. той посети Италия и говори в Милано на Площад Арка на мира в голяма демонстрация, където беше приет като герой от много хиляди хора, срещу така наречения Зелен пропуск сертификата за COVID-19, характеризирайки го като „инструмент за потисничество“. Говорейки пред репортери, Робърт Кенеди каза: „Зеленият пропуск не е нововъведение в общественото здравеопазване, той е инструмент за подчинение и икономически контрол, точно като брошурите, издадени от Третия райх.“

По време на речта си на демонстрацията в Милано той насърчи протестиращите да излязат, да се бият и да се съпротивляват, като им каза: „Върнете си правителството, възвърнете животите си, възвърнете свободата си за вашите деца, за вашата страна, за бъдещите поколения“ и завърши с думите сред възгласи и продължителни аплодисменти: „Ще стоя до вас и ако трябва, ще умра за това. Ще умра в ботушите си“.

През август 2022 г. Робърт Кенеди беше в Берлин и говори за съвременното оруелизъм и биотерористичната програма на мултинационалните фармацевтични компании. Между другото той каза: „Правителствата обичат пандемиите по същия начин, по който обичат войните, защото им дават власт, дават им контрол и им дават възможност да налагат подчинение на човешките същества. И днес имаме изкривяването на новите технологии, които дават на правителствата способността да налагат контрол върху населението, което никога не са си представяли.“

През ноември 2022 г. Робърт Кенеди направи шокиращи изявления относно страничните ефекти от масовите ваксинации: „Виждаме 40% увеличение на необяснимите смъртни случаи, на свръхсмъртните случаи и виждаме, че се случват особено на млади хора! Броят на хората, починали от масова ваксинация, е много по-голям от броя на хората, починали от COVID-19. Някои лекари ще кажат, че не знаем дали е от ваксината. Тогава защо CDC обезсърчава съдебните лекари и органите за обществено здраве да извършват аутопсии на хора, чиято смърт е подозрителна?“.

По отношение на така наречените „промени в климата“, говорейки по време на интервю с радиопродуцента Ким Иверсен през април 2023 г., Робърт Кенеди предупреди, че елитът използва „промените в климата“, за да въведе пълен контрол над населението и да отнеме индивидуалните свободи.

Що се отнася до войната в Украйна, позицията му е ясна. В изявленията си през май 2023 г. той каза следното: „Нека бъдем честни! Това е война на САЩ срещу Русия по геополитически причини! Това са геополитически машинации, които се извършват от 2014 г. с американските разузнавателни агенции и неоконсерватори. Те по същество жертват „цветето“ на украинската младеж в кланица на смърт и унищожение за геополитическата амбиция на неоконсерваторите зад кулисите да свалят, променят режима на Владимир Путин и изтощават руската армия, така че да не може да се бие никъде другаде в свят“.

Виждаме, въз основа на цялото пътуване на Робърт Кенеди, че имаме пред себе си кандидат срещу системата, кандидат, който не се страхува да се сблъска с огромни финансови интереси, кандидат, който не се страхува да се сблъска с доминиращата система, пренебрегвайки рискове.

В заключение искам категорично да подчертая, че огромното мнозинство от политиците, които се появиха в миналото, преди изборите, срещу господстващата система, когато взеха властта, не само че не смениха нито косъм от нея, а се превърнаха в компоненти на системата. Да се надяваме, че в случая с Робърт Кенеди, ако той спечели номинацията на Демократическата партия и бъде избран за президент на САЩ, няма да се случи същото.

*Исидорос Кардеринис е роден в Атина през 1967 г. Той е журналист, писател и поет. Учил е икономика и е завършил следдипломна квалификация по икономика на туризма. Негови статии са публикувани във вестници, списания и уебсайтове по целия свят. Негови стихове са превеждани на английски, френски и испански и са публикувани в поетични антологии, литературни списания и рубрики за литературни вестници. Издал е осем книги с поезия и три романа в Гърция. Негови книги са преведени и издадени в САЩ, Великобритания, Италия и Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения