Родители на протест срещу насилието пред 38-мо училище в София

Снимка: БНТ

Протест срещу насилието в столичното 38-о училище "Васил Априлов", където след великденските празници седмокласник удари главата на петокласник в радиатор.

Родителите се събраха рано сутринта в двора, за да изразят недоволството си от действията на ръководството на училището, което по думите им се опитва да потули случая. Протестиращите твърдят, че това не е първото провинение на групичката от седмокласници. Пострадалото дете вече е по-добре, а днес е първият му ден на училище след инцидента.

"Надявам се да няма някакъв психологически проблем, надявам се да не се страхува. Поне за сега не го показва", каза Стефка Йорданова - майка на пострадалото дете.

"Вече няколко дни протестираме пред училището и се опитваме да дадем гласност на случая във връзка с това, че считаме, че ръководството изобщо не спази законовите предписания и не предприе нужните мерки и като превенция след някаква такава случка. Всъщност директора изобщо отказва да се срещне с нас. Много от действията, които е трябвало да бъдат предприети на момента са предпривти след като ние започнахме да негодуваме", коментира Петя Христова, родител.

"Нашият протест е затова, за да имаме гаранция, че такова бездействие и такава некомпетентност няма да се повтарят, че нашите деца няма да бъдат излагани на риск, заради некомпетентността на някои ръководители", възмути се Стоил Яков, чието дете също учи в училището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование