Родители подкрепиха треньорката по художествена гимнастика, дърпала уши в Бургас

треньорка, Бургас

Треньорката на бургаския клуб по художествена гимнастика „Олимпия” Елена Симеонова получи подкрепата на родителите на момичето, чийто уши издърпа по време на тренировка за държавното първенство, съобщи БТВ. Клипът, заснет с мобилен телефон, бе публикуван във Фейсбук и предизвика остра обществена реакция. На кадрите се вижда още как Симеонова крещи и обижда възпитаничките си.

Видеото вдигна на крак инспектори от Агенцията за закрила на детето.

„Треньорката обясни, че въпросната състезателка е на 11 години от Несебър и е хиперактивно дете. За да я върне в реалността, я дръпнала за ушите и леко и е разтърсила главата, това което се вижда на клипа. Родителите на детето са присъствали в залата но не са реагирали по никакъв начин”, коментира служителката на агенцията Теменуга Захариева.

Версията й бе потвърдена от София Харизанова – майка на пострадалата гимнастичка „Нищо не е станало. Детето ми никога не ми се е оплаквало от треньорката си. Нито пък ушите му са червени, нито има някакви наранявания. Това са много сериозни тренировки. Те се представиха на много сериозни състезания. Не може да се галят, не може с „браво, милички” да се получават тези резултати”.

Самата Симеонова обясни, че скритата камера е с преднамерена цел, тъй като тя е член на треньорската комисия към Българска федерация по художествена гимнастика. Симеонова категорично отрече да малтретира децата, които показаха привързаност към нея, предаде БТВ.

„Изпускане на нерви е силно казано, това са по-скоро някакви емоции. Всичко е явно. Както се отнасям с тях в присъствието на родителите, така и когато ги няма. Нищо не е скрито от моя страна. Може да попитате и децата. Лоша ли съм?”.

Децата отговориха на въпроса й с убедително „Нееееее”.

От федерацията отказаха коментар за ситуацията и настояха вниманието на медиите да бъде отнесено към турнира в Бургас, както и към предстоящото европейско първенство.

[embed]https://www.facebook.com/100000160074431/videos/1495619897119998/[/embed]

Коментари

Задължително поле