Родителски неволи с „Джъмпи“ в Малък градски театър

Режисьор е Стоян Радев, а в ролите ще видим някои от най-популярните имена на театралната сцена.

Съвременна английска пиеса премиерно в “Зад канала”

За взаимоотношенията на родителите около петдесет и техните деца в края на тийнейджърството

Жени Александрова-Лечева и Леонид Йовчев с главни роли

Съвременната английска пиеса на Ейприл де Анджелис “Джъмпи” е най-новото заглавие в Малък градски театър “Зад канала”. В постановката, която беше премиерно представена, с проникновение и много хумор авторката описва взаимоотношенията на родителите около петдесет и техните деца в края на тийнейджърството. Режисьор е Стоян Радев, а в ролите ще видим някои от най-популярните имена на театралната сцена, сред които Василена Атанасова, Емил Котев, Сара Драгулева, Жени Александрова-Лечева, Александър Карасански, Леонид Йовчев, Христина Караиванова и други.

“Номинираният за престижната награда “Лоурънс Оливие” текст предоставя рядка възможност за ярки актьорски превъплъщения, в които комичното и драматичното се преплитат, а крайностите не са хиперболизирани, защото произтичат достоверно от самия живот. Динамична и гротескно смешна като съвремието ни, историята докосва и вълнува, като с находчива откровеност и неочаквана нежност говори за любов, секс, възпитание, загриженост, младост, остаряване, перспектива, безпътица и надежда”, казва режисьорът Стоян Радев за новата постановка. Сценографията е на Никола Тороманов, музиката - на Михаил Шишков.

Ейприл де Анджелис е родена през 1960 година. Тя е сред утвърдените автори на съвременната британска драматургия. Завършва университета в Съсекс. Театралният є път започва като актриса през 80-те години. През 1987 г. пиесата ѝ “Без дъх” печели награда на фестивала за млади писателки “Втора вълна”. “Джъмпи” е написана през 2011 година.

В творбите на Де Анжелис често се появяват исторически фигури. Не е от драматурзите, които се придържат към определена тематична линия в творчеството си. Предпочита да изненадва себе си и публиката с епохите и проблемите, които предизвикват авторовото є любопитство. Често адаптира известни литературни творби, работи и като либретист.
Сред популярните заглавия в нейната богата театрална биография са “Скитничество”, “Смях”, “Брулени хълмове” (по едноименния роман на Емили Бронте). Следващата дата, на която ще се играе “Джъмпи” е 29 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства