Роднини на Митко от Цалапица претендират за над 1 млн. лв. обезщетение

Ще бъде разпитан и таен свидетел

Близо година след убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица тази сутрин започна процесът срещу обвинения Рангел Бизюрев. 

В процеса бяха конституирани като частни обвинители петима от роднините на Митко, които претендират за общо над 1 милион лева обезщетение за причинени неимуществени вреди. По делото наред с останалите свидетели ще бъдат разпитани още на първото заседание и близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те са подсъдими към момента за укривателство на престъплението, съобщава БНТ.

Според прокурора по делото, все още няма достатъчно събрани доказателства за това двете дела с различните обвинения да бъдат събрани в едно общо. Такова е желанието на близките на жертвата, които и днес се събраха пред Съдебната палата в Пловдив с настояване за справедлив процес, промяна на обвиненията и доживотен затвор за всички, отговорни за смъртта на Митко.

"Рангел казва, че не е нанасял удари в лицето, казва също, че и Борислав стоял в колата - е, питам аз кой е нанесе ударите на Митко в лицето? Медицинската експертиза показва, че Митко има в белите дробове кръв", каза майката на Митко - Атанаска Бакалова.

По делото ще бъде разпитан и таен свидетел. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право