Родриго Дутерте: Оксфордският университет е училище за тъпаци

Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че Оксфордският университет е „училище за тъпаци”. Коментарът му дойде, след като висшето учебно заведение го изобличи, че е плащал на кибер войска, която да вдига изкуствено рейтинга му в интернет.

„Няма нужда да се защитавам от атаките. Отстоях мястото си по време на встъпването си в длъжност и кампанията си. А Оксфордският университет? Това е училище за глупаци”, каза Дутерте, цитиран от The Telegraph.

Проучването „Армии, тролове и размирници: Глобален опис на организираната манипулация в социалните медии” разглежда различните стратегии, които политическите дейци и партии използват, за да разпространяват партийните си послания и да манипулират числата в социалните медии.

В изследването, обхващащо политическия елит на 28 страни, се разкрива, че през 2016 г. партийният щаб на Дутерте е налял 200 000 долара в онлайн кампания, използваща граждани и групи да промотират идеите му и да го защитават. В същата година Дутерте изненадващо печели изборите.

Президентът призна, че наистина е плащал на хората да го защитават в социалните мрежи, но увери, че тази манипулация не е продължила след победата му в президентските избори.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ми миналата седмица в труд имаше статия за резултатите от оксфордско изследване, което заключава, че „държавните структури са неподходящи двигатели на промяна и реформи. (понеже)… са склонни към неправилни приоритети, водени от фискални … мотиви,“

Отговорете