Розамунд Пайк: Ум за Оксфорд, тяло за Холивуд

Момичето на Бонд стана суперзвезда

Завладява телевизията с “Колелото на времето”

Класната и качествена британска актриса Розамунд Пайк е най-атрактивното лице и тяло в трилъра “Информаторът”, който е едно от по-интригуващите премиерни заглавия в мартенската програма на българските кина. На 41 години тя е в превъзходна форма и не спира да се снима. Наскоро беше избрана и за монументално амбициозната телевизионна адаптация по прочутата фентъзи поредица “Колелото на времето”. А миналата година изигра и великата физичка и химичка Мария Кюри в биографичния филм Radioactive.

Още през 2002-а тя привлече погледите като момиче на Бонд в “Не умирай днес”, но сега е уважавана драматична изпълнителка и суперзвезда с номинация за “Оскар”. Получи признанието за въздействащата си игра в страшно успешния трилър на Дейвид Финчър “Не казвай сбогом”. В този филм тя участва в една от най-скандалните и обсъждани сексуални сцени в киното от началото на новия век. Кадрите са брилянтни и притеснителни - еротиката преминава в престъпление, а персонажът на Пайк се превръща от съблазнителка в социопатка. Меко казано зслужена номинация за “Оскар”

Розамунд съчетава британски аристократизъм с артистична чувствителност, студена красота и топла сексуалност, тя е от онези актриси и жени, които стават все по-добри с годините. И не прилича на нито една от днешните звезди. Розамунд е изключително интелигентна и е учила английска литература в Wadham College, Оксфорд, но в един момент прекъсва елитното си образование, за да преследва артистичните си мечти.

[modula id="3578427"]

“Аз идвам от артистично оперно семейство и винаги съм искала да играя. При мен по-скоро беше първа необходимост да стана актриса. Имах нужда от това - сякаш никога не е имало друг път за мен. Но никога не съм смятала, че ще прескоча от театъра в киното и ще направя пари в този бизнес. Филмите никога не са били в плановете ми, но за моя изненада кариерата ми пое точно в тази посока”.

За опита си от Оксфорд тя споделя: “Винаги съм искала да имам и добро образование, а не само артистична кариера. Всъщност прекъснах една година, за да мога да участвам в различни постановки, но все пак завърших. Особено когато се загледах в разкошните стари сгради в Оксфорд - тези архитектурни шедьоври с гаргойлите и кулите, с детайлите си - ме убедиха да остана и да завърша. Но никога не е било особено лесно. Помня периодите на тревожност, възходи и падения, на неочаквани водовъртежи и бури. Моите прекрасни родители ме подкрепяха по пътя и бяха до мен. Те ме научиха, че работата може да носи истинско удовлетворение и да те изпълва.”

Розамунд е една от актрисите, които изпълват екрана с фигурата и играта си. С ум за Оксфорд и тяло за Холивуд, Пайк познава вкуса на успеха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица