Розетата на New Bloom Winery грабнаха два златни медала от Световното по вино

Copyright: Mariana Petrova - mamuri

Резултатите на България показват високото качество и ниво на родните изби

Copyright: Mariana Petrova - mamuriБългарските розета се наредиха сред най-добрите в света. Страната ни спечели общо 44 медала на Concours Mondial de Bruxelles. От тях 10 са именно за розовите вина. С два златни медала за такива вина се прибра New Bloom Winery. Избата от Съединение донесе за страната ни високите отличия с розето си под едноименната марка New Bloom и в серията PIXELS. Винарната спечели и други три сребърни медала - за червените вина New Bloom от сортовете Регент и от Дорнфелдер и за Face-to-face (F2F) розе.

Розето PIXELS е от сорта Гренаш, реколта 2017, а New Bloom – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016. Категорията на розе вината в световен мащаб бележи сериозен ръст. Розовото вино става все по-популярно както сред мъжете, така и сред жените и позволява консумация през всеки сезон на годината, отчитат експертите. Подобни са тенденциите и на българския пазар. Успехът на българските вина в тази категория показва, че родните изби са на прав път и работят спрямо международните тенденции и стандарти.

%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81Вината на New Bloom Winery се правят от изцяло собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната работи както с добре познати класически сортове Совиньон блан, Шардоне, Мерло, Каберне Совиньон, Сира, така и с малко популярни като например Дорнфелдер и Регент. Те са единствените у нас които използват тези немски винени сортове. Производителят залага на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките и се наложи като едно от модерните лица на българското винарство. Инвестира се значително и в съвременните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например награденото вино PIXELS розе се затваря със специална стъклена тапа и е в уникална дизайнерска бутилка от френски производител. New Bloom розе е с модерното винтово затваряне Стелвин. Тази година най-много медали на „Световното по вино“, както е известен конкурса Mondial de Bruxelles, спечелиха производителите от Тракийската равнина – общо 35.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес