Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Скъпа „Гражданска“ само след катастрофа Цена на полицата от 156 лв. за шофьори без нарушения

Заснеха водно торнадо в югозападна Италия (ВИДЕО)

Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле

Харчим 17% повече за екскурзии в чужбина Даваме по 1100 лв. за командировка зад граница

Искат затвор за частен съдия изпълнител

Депутат гледа пищни мадами, докато текат дебатите за нов вицепремиер в парламента

ДАНС, митниците и НАП със спецоперация в петролна складова база във Враца

Робърт де Ниро се развежда със съпругата си

Шефът на НСО разпореди проверка заради спрян от катаджия Мерцедес на службата (ВИДЕО)

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Спря сайтът на Министерството на финансите

Косово налага 100% мита за внос на стоки от Сърбия

Розетата на New Bloom Winery грабнаха два златни медала от Световното по вино Резултатите на България показват високото качество и ниво на родните изби

Copyright: Mariana Petrova - mamuriБългарските розета се наредиха сред най-добрите в света. Страната ни спечели общо 44 медала на Concours Mondial de Bruxelles. От тях 10 са именно за розовите вина. С два златни медала за такива вина се прибра New Bloom Winery. Избата от Съединение донесе за страната ни високите отличия с розето си под едноименната марка New Bloom и в серията PIXELS. Винарната спечели и други три сребърни медала – за червените вина New Bloom от сортовете Регент и от Дорнфелдер и за Face-to-face (F2F) розе.

Розето PIXELS е от сорта Гренаш, реколта 2017, а New Bloom – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016. Категорията на розе вината в световен мащаб бележи сериозен ръст. Розовото вино става все по-популярно както сред мъжете, така и сред жените и позволява консумация през всеки сезон на годината, отчитат експертите. Подобни са тенденциите и на българския пазар. Успехът на българските вина в тази категория показва, че родните изби са на прав път и работят спрямо международните тенденции и стандарти.

%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81Вината на New Bloom Winery се правят от изцяло собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната работи както с добре познати класически сортове Совиньон блан, Шардоне, Мерло, Каберне Совиньон, Сира, така и с малко популярни като например Дорнфелдер и Регент. Те са единствените у нас които използват тези немски винени сортове. Производителят залага на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките и се наложи като едно от модерните лица на българското винарство. Инвестира се значително и в съвременните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например награденото вино PIXELS розе се затваря със специална стъклена тапа и е в уникална дизайнерска бутилка от френски производител. New Bloom розе е с модерното винтово затваряне Стелвин. Тази година най-много медали на „Световното по вино“, както е известен конкурса Mondial de Bruxelles, спечелиха производителите от Тракийската равнина – общо 35.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.