Съдят управителка на фирма, измамила петима с фиктивни продажби на видеокарти

Търсенето на жилища в София се премества на север и запад Разширяват новото строителство извън южните квартали

Над 1 тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка

Изправят на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец Обвинителният акт срещу водача е внесен от Окръжната прокуратура във Велико Търново

Консулът ни в Хага събирал „такса“ коронавирус, уволниха го По 5 евро от българите, 10 - от чужди граждани

Мним доктор „ужилил“ старица с 1500 лева за лечение на брат и от коронавирус Апелативна прокуратура –Велико Търново взе на специален надзор делото за телефонната измама

Нови 43 досъдебни производства за нарушаване на карантината са под спецнадзора на Апелативната прокуратура в Търново Образуваните до момента дела са общо 91

За над 250 млн. лв. са почивките, резервирани през туроператори Повече от 200 000 души са засегнати от анулирани ваканции по време на извънредното положение

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 200 предпазни шлема на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград

Трима от Сливен нарушиха карантината, двама отиват на съд по бързото производство

Коронавирусът е убил 3800 души в Иран

Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Установиха двама рекордьори по превишена скорост в Сливен

МВР издирва двама агресивни мъже във връзка с извършено престъпление

Путин пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване

Рокът е пътят, истината и животът По-важно е музиката да е истинска, а не кренвиршите

Призовава директно към бунт, гордост, независимост и любов

Снощи бях на концерт. Бил съм на много, не ги броя, но винаги сме най-отпред – front stage и потопен максимално в емоцията. Страхотно е, но нямаш детайлите – а сега нещо закъснях с билетите и бях в публиката отстрани – т. е. можех да се наслаждавам, да анализирам и да наблюдавам другите – докато си долу във вихъра е малко трудно.

Замислих се. Слушам рок от 12-годишен, обичам и класика, блусът ми е „много навътре’’ в душата. Но рокът… рокът не е просто музика, той е религия, начин на самоизразяване, начин на заявяване на идентичност и в същото време – на принадлежност. Рок музиката е жажда за свобода и радост от живота. В действителност нормите на обществото поставят граници почти навсякъде, а рокът ги разбива. Той призовава директно към бунт, гордост, независимост и любов и утвърждава далеч по нематериални ценности от други стилове. Въобще рок музиката може да се нарече житейска философия. Аз съм си метъл, рокаджия по кръв, рока го чувствам в сърцето си, той е онзи пламък в душата ми, който се радвам, че нося и предадох на сина ми. Който виждам в очите на хората, които аз съм избрал да бъдат мои приятели.

Докато на сцената Дейв Мъстейн ръмжеше по неговия си начин, толкова спомени нахлуха в главата ми. Как и по колко трудни и скъпи пътеки намирахме начин да се снабдяваме с неговите албуми във времето, за което някои твърдят, че било много хубаво, щото кренвиршите били истински. Какви еквилибристики и схеми сме правили за малко информация, за списание, снимка, значка… колко радост и трепет е било като намериш любимия албум.

Сега има всичко – музика, индустрия, машина за пари. Сега е лесно, но сега не е истинско. Прилича на истинско, ама не е! То е като да пиеш безалкохолна бира, или да симулираш оргазъм.

Долу започна любимата ми Angry again. Да си част от наелектрезираната публика, да си извън времето и пространството, да се гмурнеш в това море от звуци, светлина, човешки души – окултно е, ритуално и мистично. Няма пол, възраст… Само дух! Пожелавам ви го!

Текстът е от фейсбук страницата на автора по повод концерта на групите Megadeth, Five Finger Death Punch и Odd Crew миналата събота в Арена Армеец.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.