„Ролиг стоунс“ с бутик на пъпа на Лондон

“Ролинг Стоунс” се радват на свой бутик в Лондон.

Магазин “RS No. 9” е на известната Карнаби Стрийт

В обекта се продават рекламни продукти на бандата

Първият официален магазин на британската група “The Rolling Stones”, който продава дрехи, сувенири, записи на легендарната група и други рекламни материали, отвори врати на улица “Carnaby” №9 в Лондон. Страницата на бандата в Twitter разкри, че първите 500 посетители са имали шанс да закупят ново издание на “Goats Head Soup” (1973) - лимитиран червен винил, издаден специално за откриването на бутика.

Вратата на търговския обект е от стъкло и на нея е изписан текст на песен на “Ролинг Стоунс”, а екрани по стените показват кадри от турнета на групата. Пред магазина пък има червена метална скулптура, която най-верните фенове могат да разпознаят, защото е базирана на началото на сингъла “Paint it Black” от 1968 г.
Поради пандемията, членовете на групата не присъстваха на церемонията, която трябваше да се проведе през лятото. След коригиране на първоначалните планове за тържественото откриване на магазина, наречен “RS No. 9”, беше решено той да отвори врати на деветия ден през деветия месец в годината.

Магазин “RS No. 9”, е съвместен проект на рок бандата и компанията за мърчъндайз Bravado, която е отговорна за популяризирането на марки и стоки за групи и певци, които си сътрудничат с Universal Music, като Били Айлиш, Кание Уест, “Slipknot” и други.

Както управляващият директор на Bravado Дейвид Бойн казва, “RS No. 9” е първият постоянен магазин в света. “The Rolling Stones” имат едни от най-верните фенове на всички групи, така че сме напълно уверени в нашия успех. Работихме с бандата в продължение на няколко години по този проект. Избрахме магазинът да е на Carnaby Street защото и други британски модни магазини като Lord John и Take Six започват да работят тук през 60-те години. Carnaby Street се посещава от популярни музиканти и артисти, така че това място е просто перфектно.” Ако магазинът в Лондон се развие добре, могат да се появят още такива в Ню Йорк, Бразилия и в други европейски градове, разкрива Бойн.

Интериорът на двуетажния магазин е направен в червени и черни цветове. Най-запомнящият се елемент е 3D отпечатаното изображения на логото на групата до височината на човек. Стените са украсени с плакати на “Ролинг Стоунс”, а текстове на техни песни са отпечатани на огледалата. Музиката на бандата звучи вътре, а на големи екрани се показват документални филми за работата на групата и записи на нейни концерти.
В магазина ще се продава всичко - от тениски и дънкови якета до ключодържатели и бутилки за вода. Ф

еновете могат да похарчат 110 паунда за яке с логото на групата или 15 паунда за предпазна памучна маска. Повече от хиляда лири ще трябва да се плати за рисунки на дизайнера Джон Паш, който преди половин век изготви известния символ на “Ролиг Стоунс”.

Магазинът си партнира с френската луксозна марка Baccarat за серия чаши с логото на бандата.

“Защо отваряме магазин по време на пандемията. Това е свързано с нашия вечен оптимизъм”, казва Мик Джагър във видеосъобщение. Той си спомня как групата е посещавала Карнаби Стрийт, преди да се изкачи на лондонската музикална сцена през 60-те, заедно с “Дъ Ху” и Дейвид Боуи. “Ние работихме там, репетирахме там, ядохме там. Не е лошо място за магазин”, добавя той.

Коментари

Задължително поле