Ролята на Мустафа е проклятие за Мехмет Гюнсюр

Актьорът призна, че никога няма да може да разбере султан Сюлейман

Турският актьор Мехмет Гюнсюр успя да участва в много филми и телевизионни предавания, включително във фантастичния проект "Дар" заедно с Берен Саат. Въпреки това световната слава все пак му донесе ролята на Мустафа в култовата турска сага "Великолепния век". Няколко месеца след края на снимките актьорът даде дълго интервю на Vatan и именно в него той говори за някои от тънкостите на работата си, както и за това, което му е било най-трудно да издържи на снимачната площадка. 

Въпреки факта, че Гюнсюр все още активно се снима във филми, той споделя, че ролята на Мустафа е негово лично проклятие. И причината тук съвсем не е, че получава малко нови предложения, а че за повечето фенове на турските сериали, той си остава син на султан Сюлейман. Нито една ярка роля не би могла да накара публиката да забрави този образ.

Актьорът е сигурен, че след снимките, част от османската династия остава завинаги в душата му. Наистина, нито преди снимките на сагата, нито след нея, а всъщност никога през живота си, той не е чел толкова много и не е знаел за Османската империя и членовете на управляващата династия.

Когато Мехмет Гюнсюр разбира, че е одобрен за ролята на Мустафа,  започва да изучава сценария с голям интерес. Сцената с последното му появяване в сериала обаче го въвежда в своеобразен ступор. Актьорът разбира, че за да се подготви правилно за момента на екзекуцията, ще трябва да премине през много трудности. Отговаряйки на въпроси на журналисти, звездата Турция подчертава, че никога няма да може да разбере и приеме ужасното решение, което Сюлейман взема по отношение на първото си дете. Самият Мехмет е баща на три деца и е сигурен, че дори в тази трудна ситуация, падишахът е можел да постъпи по различен начин.

Актьорът е убеден, че неговият герой е наистина верен и отдаден на баща си. Колкото и трудни да са отношенията им, Мустафа никога не би посмял да предаде господаря си или да го измами. Той е сигурен, че Мустафа е екзекутиран несправедливо. Гюнсюр също признава, че след като прочита сценария, му е  много трудно да изгради правилните отношения на снимачната площадка с Халит Ергенч. Той не разбира до последно как можеш да обичаш сина си днес, а утре да гледаш как го убиват. Но професионализмът в крайна сметка надделява.

Мехмет Гюнсюр е наистина талантлив актьор и въпреки че се смята за заложник на една роля, турската звезда изобщо не съжалява, че участва във „Великолепният век“. В крайна сметка именно този проект не само го научи на много, но и му донесе огромна слава и пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица