Романът "Диво животно" или как да обереш бижутериен магазин в Женева

Снимки: Colibri

След „Загадката на стая 622“ „Диво животно“ е вторият „женевски“ роман на Жоел Дикер – една творба, в която преливането на привидно и действително държи в напрежение читателя до изненадващата развръзка. Българското издание потегля към книжарниците на 28 юни в превод на Красимир Петров. Художник на корицата е Живко Петров.

Романът „Диво животно“ започва с подготовката и извършването на въоръжен обир на бижутериен магазин в Женева. Ще се търси отговор на въпроса - каква е връзката на маскираните нападатели с обитателите на разкошната къща с прозрачни стени в луксозното предградие Колони на брега на Женевското езеро? А тайнственият скитник, който броди наоколо и чиято поява ще преобърне битието на две семейства, ще се превърне в загадка.

Жоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година. През 2012 г. излиза романът „Истината за случая „Хари Куебърт”, който се превръща в международна сензация. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите.  Правата за издаването му са купени в повече от 30 страни, а продажбите надвишават 3 000 000 екземпляра. След феноменалния успех на „Истината за случая „Хари Куебърт” Дикер затвърждава таланта си с блестящата семейна сага „Книга за Балтиморови” и  с романи като „Случаят „Аляска Сандърс“ и „Загадката на стая 622“.

Освен романът "Диво животно", по желание на читателите на 28 юни, ще бъде преиздаден и бестселъра „Истината за случая от „Хари Куебърт” в превод на Росица Ташева.

Романът има ново художествено оформление, дело на художника Живко Петров. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура