Роми удрят с колове и бутилки полицаи във Велинград (обзор)

Двама полицаи са пострадали при изпълнение на служебните си задължения в сряда около 22.30 часа вечерта в квартал "Анезица" на Велинград, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик. Единият от униформените служители на реда е ударен с дървен кол в гърба и рамото, а колегата му от полицейския автопатрул отнесъл удар със стъклена бутилка в главата, след като били нападнали от тълпа роми, тръгнали да бранят двама свои съкварталци, преследвани от полицаите. Те извършвали проверки на водачите на МПС-та на една от главните улици в квартал "Анезица" и малко преди това спрели лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишния жител на Велинград М.Ч. Т

ой пътувал заедно с 30-годишния си брат А.Ч. и техен приятел от Гърмен, като тримата изскочили от колата и хукнали да бягат в различни посоки, след като полицаите решили да извършат алкотест на шофьора заради неадекватното му поведение и силния мирис на алкохол. Полицаите тръгнали след двама от тях и успели да ги настигнат, но точно тогава група от няколко мъже от ромски произход ги пресрещнали и опитали да осуетят задържането на съкварталците си и налетели на униформените с колове и бутилки. Ситуацията бързо се усложнила и за да озаптят тълпата двамата полицаи стреляли предупредително във въздуха със служебното си оръжие и повикали на помощ подкрепления от РУ на МВР в курорта.

Униформените предприели издирване на нападателите и не след дълго двамата братя М.Ч. и А.Ч. били веднага задържани в ареста. Издирва се и третия мъж от леката кола. Водачът на аудито М.Ч. е тестван с дрегер и пробата на уреда отчела 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. Двамата пострадали полицаи са прегледани от екип на "Спешна медицинска помощ", като лекарите установил, че нямат сериозни травми и наранявания. По случая са образувани полицейски производства, уведомена е и Районната прокуратура във Велинград, допълниха от Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Коментари

Задължително поле