Роналдо: Измамник съм

Кристиано Роналдо се призна за виновен в съда в Мадрид, където бе съден за укриване на данъци. Португалецът мамил в периода 2011-2014 година като играч на "Реал" (Мадрид). Той укрил 14,7 млн. евро данъци върху приходи от имиджови права. Дълго време звездата отказваше да се признае за виновен, но сключи споразумение с прокуратурата да плати 18,8 милиона, в които е включена и глоба. Въпреки това, съдът му наложи условна присъда от 23 месеца.

Роналдо се появи за процеса със своята половинка Джорджина Родригес. Двамата пристигнаха в чудесно настроение, като усмихнатият футболист дори раздаде автографи пред съда. Адвокатите му поискаха португалецът да влезе през задния вход, за да се избегне публичността на процеса. Това обаче не се случи, а обяснението бе, че „въпреки голямата слава на футболиста, сигурността в сградата няма да се компрометира“.

Искането на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" за видеоконференция, също бе отхвърлено.

В крайна сметка прокуратурата обвини Кристиано, че е използвал компании на Британските Вирджински острови и Ирландия, за да избегне плащането на данък върху правата си в Испания. В обвинителния акт пише, че Роналдо правел това с цел „за получаване на незаконно данъчно облекчение“.

„Всичко е точно, всичко свърши“, бяха единствените думи на Роналдо след като напусна залата.

Малко след неговото дело се гледа и това на друг бивш играч на "Реал" - Чаби Алонсо. Отказалият се вече халф e обвинен в укриване на данъци за 2 млн. евро. Той обаче отказва да се признае за виновен и затова прокуратурата настоява за ефективна присъда от 5 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят