Роналдо: Не сме фаворити!

Не сме фаворити за световното!

Думите са на футболист №1 в света Кристиано Роналдо преди снощната контрола с Алжир и заминаването за Русия. Нападателят на „Реал“ и целият отбор бе на аудиенция при президента на страната Марсело Ребело де Соуза. Пред всички Роналдо изнесе вдъхновяваща реч, завършила с бурни аплодисменти от шампионите на Евро 2016.

Знаем, че не сме фаворити – започна кавалерът на „Златната топка“. - Ние сме реалисти, но във футбола всичко е възможно. Мога да гарантирам огромната ни амбиция – на футболисти и щаба. Трябва да мислим мач за мач. Най-труден ще е първият срещу Испания. Трябва да мислим, че сме способни за големи неща и да дадем най-доброто. Ще правим всичко, както на Евро 2016. Ще се борим и ще се надяваме. За всички нас е огромна гордост, че можем да защитаваме цветовете на Португалия. Благодарим на абсолютно всички за безкрайната подкрепа, която чувстваме.“

Очаквано Роналдо не каза нито дума за „Реал“. Португалският вестник „Рекорд“ излезе със заглавие на цялата си първа страница: „Роналдо напуска „Реал“!“ Но подобни твърдения имаше и миналото лято, когато накрая остана.

Манчестър Юнайтед“ и „Пари Сен Жермен“ следят отблизо ситуацията около Кристиано. Според медии в Испания той е поискал годишна заплата от 75 милиона евро, за да продължи в „Реал“, въпреки че е на 33. Освен това Роналдо бил бесен, че „кралете“ правят всичко възможно да вземат Неймар. А това може да го прати в сянка. В допълнение Роналдо е бесен, че „Реал“ махна приятелите му Пепе, Фабио Коентрао и Хамес Родригес в последните 2 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят