Роналдо не спира да чупи рекорди

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Sevilla FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 14, 2017. Real Madrid won 4-1. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Кристиано Роналдо наистина не е от тази планета! При победата на "Реал" с 4:1 над "Севиля" португалецът не само поведе отбора си към титлата, но продължи да чупи рекорди. Роналдо вече има 401 гола за "кралете", където играе от 2009 г.

Но още по-паметно е друго постижение на кавалера на "Златната топка". Роналдо е вкарал 367 гола в топ 5 на европейските първенства. Толкова има легендата на "Челси" и "Тотнъм" Джими Грийвс за 14 години футбол в Англия и Италия. Роналдо е вкарал 84 гола за "Манчестър Юнайтед" във Висшата лига и 282 за "Реал" в Примера. От действащите футболисти на второ място е Лео Меси, отбелязал 346 попадения за "Барселона". Сред активните трети е Златан Ибрахимович с 268. Шведът е вкарвал в Италия, Испания, Франция и Англия, което го прави единственият с попадения в повече от два топ шампионата.

Победата на "Реал" над "Севиля" започна със скандал. Реферът свири нарушение за "кралете" пред наказателното поле. Футболистите на "Севиля" започнаха да се разправят с него, а през това време Начо Фернандес вкара в празната врата. Съдията пусна гола. "Реал" се нуждае от една победа в следващите два мача със "Селта" и "Малага" (все на чужд терен), за да е шампион.

В момента "Барселона" е първи в класирането, но само благодарение на преките двубои с "кралете". Проблемът на каталунците е, че имат само един мач до края. Неймар отбеляза първия си хеттрик като гост за "Барса" при 4:1 над "Лас Палмас" на Канарските острови.

"Реал" пък задмина рекорд на "Байерн" по поредни мачове с отбелязан гол във всички турнири. Отборът на Зинедин Зидан вече е на кота 62 сред участниците в петте големи първенства в Европа. За последно "Реал" не вкара при 0:0 срещу "Манчестър Сити" в Шампионската лига миналия април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят