Роналдо променя Близкия Изток

Кристиано Роналдо изчезна от голямата футболна сцена, но променя отношенията в Близкия Изток. Гостуването на "Ал Насър" в Иран за двубоя от азиатската Шампионска лига срещу местния "Персеполис" във вторник вечер се превърна в лудост. След привличането на португалеца отпадна ембаргото тим от Саудитска Арабия да гостува при персите. Това не се бе случвало от 7 години, но в името на издигането на футбола в региона през март в Китай бе взето ембаргото да падне.
Хиляди чакаха "Ал Насър" на летището в Техеран. Домакините бяха опънали огромни персийски килими, по които да минат Роналдо и компания. Цялата саудитска делегация получи сим карти, с които да може свободно да сърфира в интернет без ограничения. В Иран почти всички международни сайтове и социални мрежи са забранени. През цялото време до Роналдо се движеха бодигардове, а за отбора му бе отделен цял етаж в хотел "Еспинас Палас".
До последния момент не бе ясно дали на 78-хилядния стадион "Аазди" ще има хора. Според ирански медии "Персеполис" е наказан заради пост в социалните мрежи след мач с индийския "Гоя" преди 2 години. Съобщението било за иранската инвазия в Индия (1738-1740 г.). Миналия сезон "Персеполис" не бе допуснат до международни турнири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят