Роналдо титуляр срещу „Аякс“

Кристиано Роналдо шашна всички в „Ювентус“, след като се възстанови по-рано от очакваното и дори ще играе титуляр в първия 1/4-финален сблъсък с „Аякс“ в Шампионската лига. Португалецът имаше мускулна контузия, която лекуваше в последните дни.

Кристиано се контузи на 25 март в европейската квалификация на Португалия срещу Сърбия (1:1). Очакванията бяха 34-годишният играч да се възстановява още седмица.

"Роналдо тренираше по 6 часа на ден, въпреки контузията - разкриха от "Ювентус". - Толкова време прекарваше на стадиона за лечение, физиотерапия и тренировки. Не искаше в никакъв случай да пропусне първия мач с "Аякс"."

Роналдо има 23 гола в 20 мача на 1/4-финали. "Аякс" обаче отстрани бившия му "Реал", след успех с 4:1 на "Сантиаго Бернабеу", въпреки поражение с 1:2 в първия осминафинален мач.

За разлика от Роналдо, неговият съотборник Емре Джан може да пропусне сблъсъка в Амстердам. Той е с изкълчен глезен след дербито с „Милан“ (2:1). Треньорът на тима Масимилиано Алегри ще го замени със Сами Кедира. Халфът се завърна в игра именно срещу „росонерите“, след като бе извън терените около месец заради операция на сърцето.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят