„Росатом“ обяви, че ще участва в търга за строителството на АЕЦ „Белене“

Руската държавна корпорация „Росатом“ планира да участва в търга за строителството на АЕЦ „Белене“ в България, съобщи директорът на компанията Алексей Лихачов, цитиран от РИА Новости.

„При всички случаи „Росатом“ планира да участва в него. Думата е на българите“, съобщи пред журналистите Лихачов, в отговор на съответстващ въпрос.

Както поясни директорът на компанията. В момента се очаква решение по този въпрос на българския парламент, който въведе мораториум върху строителството на централата през 2012 година.

Руската агенция припомня, че президентът на България Румен Радев съобщи по време на срещата си с премиера на Русия Дмитрий Медведев, че възобновяването на проекта АЕЦ „Белене“ предполага и руско участие в него.

По-рано първият заместник-генерален директор на отдела по развитието на международната дейност на корпорация „Росатом“ Кирил Комаров, на форума „Атомекспо-2018“, съобщи пред журналистите, че компанията е готова да помогне на България в строителството на атомната електроцентрала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции