Росен Желязков: Слави Трифонов всяка вечер отправяше политически послания чрез музика, танци и скечове

Росен Желязков

Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана. С тези думи министърът на транспорта Росен Желязков коментира голямата подкрепа, която партията "Има такъв народ" получи на тези избори.

"Всяка вечер той отправяше политически послания и това беше повече от 15 години. Неговите тези и позиции, било то под формата на музика, танци и скечове, достигнаха до хората. Вече е моментът обаче, когато има политическа ситуация, при която трябва да се поеме ясна отговорност и това е отговорността за управлението", каза Желязков в "Тази сутрин" по bTV.

По думите му е ясно, че ГЕРБ е първа политическа сила и се чувстват победители в тези избори. Нещо повече - разликата между първия и втория е около 270 000 гласа. "С БСП разликата е още по-голяма, а те бяха основният ни опонент преди и си остават основен опонент заради политическите ни различия. Анализаторите говорят така, сякаш ГЕРБ е загубила изборите", коментира Росен Желязков.

Той заяви, че партията не е загубила 300 000 гласа, а е имало по-малка избирателна активност и нови субекти, които са казали, че ще управляват оттук нататък. "В момента, като се каже името на Борисов, има някакъв уплах и той е единственото, което обединява парламентарната опозиция", допълни министърът на транспорта.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика