Росен Желязков: Смяната на министри в коалиционно управление не е лична драма

Когато се изпълняват политически ангажименти, особено в сложността на коалиционно управление, да се раздели човек с министерския пост, не е лична драма”, каза в Пловдив транспортният министър Росен Желязков. Той нарече освободените министри „експерти“ и благодари на Владислав Горанов, Младен Маринов, Николина Ангелкова и  Емил Караниколов за съвместната работа.

Тъжно ми е, че се разделям с добри приятели и колеги. Важно е да се знае, че от ден първи на работата на всеки министър оставката е в джоба му. Това - човек да е министър - не е награда, а ангажимент. Ако промените са необходими, за да се гарантира просперитетът на държавата, това не е лошо", добави Желязков, запитан дали очаква още промени в кабинета.

Той не прогнозира дали смените на министри ще са достатъчни за протестиращите хора и акцентира, че е важно правителството да довърши мандата си, за да преодолее турбуленциите, които предстоят като последици от пандемията.

Росен Желязков беше в Пловдив, за да подпише договора за модернизацията на жп участъците от Пловдив до Крумово и Скутаре, която се финансира със средства по Механизма за свързване на Европа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България