Евростат: Близо милион българи имат здравословни проблеми, които оказват влияние в бита

Башар Асад е върнал на Франция връчения му Орден на Почетния легион

Русенската екоинспекция установи тревожно замърсяване на Дунав

Няма да бъдат издавани присъди по делото за смъртта на Принс

Взрив в една от най-големите петролни рафинерии в САЩ

Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Роси от „Мастършеф“ напусна София заради биоферма „Кралицата на авокадото“ отдава умения на сладоледа

Приготвен италиански сладолед в комплекса в Сопот.

Чаровната Росица Иванова известна като “Кралицата на авокадото” придобива популярност след участието си в “Мастършеф”. 25-годишната участничка стига до финала на предаването, завършвайки трета. Наградена е с приза “Победител на публиката”. През цялото предаване младата състезателка демонстрира завидно спокойствие и креативност при сготвянето на ястията си.

Родом е от Кърджали, завършва езикова гимназия там и през 2010 година следва висше в Университета за национално и световно стопанство в София, където завършва “Политология”. Докато учи се занимава с ивент мениджмънт, малко по-късно си отваря за кратко магазин за детски дрехи. Междувременно има страст и към готвенето, прави го от малка, като обича да радва семейството и приятелите си с ястията си. През 2016 година си създава блог заради интереса и кулинарните въпроси на познатите й. “Вместо да обяснявам поотделно кое как се приготвя там всеки може да се консултира”. Често измисля нови рецепти, които няма търпение да приготви – “Като ритуал е, прибирам се, пускам джаз и с чаша вино се развихрям в кухнята – и само обичам да има кой да опита, за себе си сама не готвя”, разказва Роси.
В момента работи в биоферма в Сопот, където е главен готвач.

Заради нейните умения в кухнята близки от обкръжението й я записват за участие в третия сезон на кулинарното шоу.
На кастинга остава учудена, защото всички присъстващи се суетят около пълните си чинии, а тя не е знаела, че трябва да се представи храна. Въпреки това излиза от ситуация, тъй като е приготвила ястие с наличните й продукти вкъщи, за да не отиде с празни ръце. Изненадва журито с канелони (италианска паста) с пилешко и е избрана в шоуто.
Споделя пред “Труд”, че не се притеснява от участието в “Мастършеф”, “нито, че ще ми загори манджата или, че сосът няма да ми е достатъчно гъст, това се случва на всеки човек, който готви. Най-много ме притесняваше това, че изведнъж от утре ще ме разпознават и това е много стряскащо, защото се навлиза в личното пространство, а аз обожавам да разговарям с хората и не мога просто да кажа – не давам коментари”.

Привърженик е на здравословното хранене, качествените продукти и кулинарните експерименти. В предаването се стреми да покаже, че тази храна няма лош вкус, а точно обратното. Не си пада по пържени неща, дълбоко консервирани, като “русенско варено или пастети, нещо, което е много преработено значи изобщо не става за ядене”, споделя Росица.
Младият готвач обича и да рисува, смята, че готвенето е изкуство. Разказва, че никога не се е подготвяла преди да влезе в кухнята на “Мастършеф”, нито е гледала презентации с идеи за аранжиране на ястия, защото се е обърквала: “Приготвях чиниите си, така както ми харесват на мен”.

Обича да излиза от зоната си на комфорт и да предизвиква себе си. “90% от нещата в предаването не ги бях докосвала, нито ги бях готвила, но това не ме плаши, няма нещо, което не бих направила”.

Разказва, че в състезанието й е било най-трудно да приготви свинска глава и да разфасова сепия. Въпреки това, се справя, като се има предвид, че е натрупала опит покрай Великден, когато транжира шест агнета за един час.
Най-добрият приятел в кухнята за Роси е авокадото “то е малко като афоризъм – за хората, които се хранят здравословно е достатъчно да кажеш авокадо – знаменател за здравословен начин на живот. Винаги участва в моите ястия. То само по себе си е много вкусно, има ядков вкус и е много маслено. Хората не го обичат много, защото не го консумират по правилния начин. Може на десерти, сурово с лимонов сок и на салати”, разказва тя.
Росица споделя, че не е имала някаква тайна, за да се добере до финал. През цялото предаване е позитивно настроена, щастлива и уверена, че ще стигне до края. “Единственото, което мислех, е с какви дрехи да отида на другия ден”, смее се тя.

Признава пред “Труд”, че сегашното й занимание в комплекса в Сопот е най-голямото й предизвикателство, заради което напуска големия град. “Наясно съм, че “Мастършеф” е шоу с начало и край, не ми беше важно на всяка цена да спечеля. Получих най-доброто от предаването.”

Нов проект –
сладоледено
изкушение

Сега Росица работи върху нов проект за сладолед – в комплекса в Сопот правят голяма инвестиция с машини за Gelato (Джелато) италиански сладолед. На 25 юни заминава с екип на обучение в Болоня, Италия, където получава сертфикат за Gelato Makers от първия университет Gelato University Carpigiani. Това обучение е за хора, които искат да стартират джелато бизнес, който е много сериозно развит в света. “Тръгва от Италия, но в Америка, Австралия се изяждат на глава на населението около 30 кг на година от Gelato”, разказва тя.

“Тайните на този сладолед са много – освен в машината, така и в суровините. Повечето сладоледи у нас се правят от вода и прах, а ние извличаме продуктите си от фермата, правим си пълномаслено мляко, сметана– това са най-скъпите суровини за направата на Gelato. Дори го опитваха хора от Италия, които ни похвалиха, че е по-добър от техния”. Сред любимите вкусове сладолед на Роси са горски боровинки от Стара планина, шам фъстък и лешник.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.