Ротарианци приключиха два успешни проекта в Павликени

Подобриха учебната база в детската градина в Батак

Два нови успешни проекта, насочени към децата от община Павликени, отчитат ротарианците от Сателитен Клуб Павликени – Бяла черква към Ротари Клуб – Велико Търново. На 13 ноември от 15,30 часа, заедно с кмета инж. Емануил Манолов и приятелите от Ротари клуб - Велико Търново, те ще открият подобрената учебна база в детската градина в село Батак, където са вложени 850 лв. Същия ден ще бъде отчетен проектът "Чиста питейна вода за нашите деца" в Детската ясла в Павликени, с Детска кухня, на стойност 1320 лева, съобщи д-р Пламен Латев, член на борда на павликенския клуб.

„Нашият Ротари клуб е създаден точно преди 2 години като сателитен на Ротари клуб- Велико Търново. Към днешна дата имаме изпълнени редица наши проекти и инициативи”, посочи д-р Латев.

rotari7

Последните два проекта са част от инициативите по случай 80-годишнината на клуба във В. Търново, казват ротарианците от Павликени. През 2018 г., изцяло със средства на ротарианците от двата клуба, е реализирано художествено осветление в църквата в град Бяла черква по повод деня на Априлското въстание 11 Май.

Организирана е изложба от картини на великотърновския художник ротарианец Сашо Филев, по повод на Есенния панаир на Павликени През януари 2018 г. със средства, събрани от благотворителната "Вечер на виното от родния край" , клубът е направил дарения на детски спортен клуб по карате - колонен климатик и два броя щитове за тренировки; на клуба по волейбол - мрежа и чанта за топки; на клуба по шах - шахматни часовници. По повод 11 май - праника на Априлското въстание, подарихме на кметство Бяла черква две картини с изгледи на града и клетвата на Бачо Киро, парично подпомогнахме провеждането на празника, допълни ротарианецът. На 30 номври предстои втората поред, с тенденция да стане традиционна, благотворителна "Вечер на виното от родния край", с мотото "За изкуството и спорта на децата от Павликени”.

Коментари

Задължително поле