Роуън Аткинсън издирва сериен убиец

Дългоочакваната криминална драма от 50-те години на миналия век "Мегре", базирана на романите на белгийския автор Жорж Сименон, има премиера по Epic Drama.

В тъмната страна на престъпността през 50-те години на 20-и век в парижкия квартал Монмартър сериен убиец дебне по улиците. Пет жени са мъртви и хората се страхуват да излязат по тъмно. Вестниците са пълни със спекулации. А главният суперинтендант Мегре е без преднина и под голямо напрежение...

Така започва "Мегре поставя капан", първият филм в тази интригуваща криминална драма. Детективът рискува всичко – кариерата си, репутацията си и дори живота на колегите си – за да открие виновника. Вторият филм, "Мъртвецът на Мегре", се фокусира върху убийството на комарджия с връзки с брутална банда от Чехословакия, чиито членове ограбват и убиват богати парижани.

Превъплъщението на Роуън Аткинсън в образа на Мегре е отклонение от емблематичните му комедийни роли в "Мистър Бийн" и "Черното влечуго". Героят на Мегре е стоически и методичен детектив с непоколебима отдаденост на правосъдието. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино