Руис надебелял още, Джошуа отслабнал

Анди Руис успя да излъже всички, че се опитва да отслабне за реванша с Антъни Джошуа. Месеци преди срещата носителят на четири от световните титли в тежката категория на профибокса пусна снимка, на която лицето му изглеждаше доста по-оформено и фенове и специалисти решиха, че шампионът ще се опита да свали от теглото си. Вместо това той закова кантара на 128,3 кг, със 7 кг повече, отколкото беше през юни.

Дали подведен от това, Джошуа наистина свали от мускулната си маса за втория сблъсък. Британецът се оказа 107,5 кг ден преди битката в Дирия (Саудитска Арабия). Той никога не е бил толкова лек в мач за световната титла.

„Но не си мислете, че от това съм станал по-слаб – заяви бившият шампион. - Ударът ми е като конски ритник. Преди кляках с 200 кг и се товарех на лежанката. В последната част от подготовката прекарах доста време в бягане и упражнения за силова издържливост. Зарязах вдигането на тежести и обърнах най-голямо внимание на спарингите на ринга. В досегашните мачове разчитах само на брутална сила, но вече разбрах защо боксът е „сладка“ наука. Сега ще съм много по-бърз на ринга и няма да се уморявам дори при 12 рунда високо темпо.“

Боят е в събота вечер.

Руис вече се разбрал с Уайлдър

Анди Руис обясни изненадващата си победа през месец юни с факта, че Антъни Джошуа и щабът му вече планирали обединителен мач с Дионтей Уайлдър, който държи пояса на WBC. „Пренебрегнаха ме и си платиха“, заяви тогава Унищожителя. Но сега той е на път да направи същата грешка.

Американецът от мексикански произход обяви, че вече се договаря за бой с Бронзовия бомбардировач с амбицията да стане първият безспорен шампион в тежка категория от 1999-а насам. Двамата имат и един и същи агент – Ал Хеймън.

„Вече сме се разбрали – разкри Руис. - С Дионтей сме добри приятели, непрекъснато говорим по телефона. Вече съм богат и известен, което понякога ми идва в повече. Но пък нали всички мечтаем за това. Купих си няколко коли, чисто нов „Ролс ройс“ и „Ламборгини“, но взех и един джип за майка ми.“

Коментари

Задължително поле