Румен Петков: Гласуването на ООН против резолюцията за продължение не договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег поставя под съмнение бъдещето на Европа

Румен Петков

Преди дни твърде безславно остана в историята едно гласуване на ООН по проекторезолюция, внесена от Русия и подкрепяща мирния договор между Русия и САЩ, за премахване на ядрените ракети с малък и среден обсег.

Когато ПП АБВ каза, че иска друга Европа, има предвид такъв тип дълбоко безпринципни гласувания, с които Европа се изправя срещу себе си. Не е нормално германският външен министър да не млъква на темата, че настоява за продължение на договора, а Германия да гласува против резолюцията за продължение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие. А най-ненормалното в случая е, че България не е участвала в гласуването - 46 „против“, 43 – „за“и повече от 70 „въздържали се“.

Това решение поставя под съмнение бъдещето на мирна Европа. Но това решение показва безгръбначието на българската дипломация. И от АБВ ще настояваме за публичност на инструкциите, които са дадени на нашата мисия в ООН – как да се държат, каква позиция да отстояват, в какви консултации да участват и какво гласуване да възприемат, съобщават от партията. В края на отиващата си тежка година и безумието на най-скъпия пияница Юнкер взе връх с една абсолютно непремерена оценка за готовността на Румъния за бъдещото председателство.

Тази Европа е Европа на дискредитираните пияници, Европа на дискредитираните институции и Европа, която се бори сама срещу себе си. АБВ иска друга, силна Европа, защото е европейска партия.

Коментари

Задължително поле