Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Бойко Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Десета жертва на коронавируса у нас

„Лукойл“ дари 140 карти за гориво

135 снегорина почистват София от снега

Ваканция за данъците след ревизия на НАП

Гръцки ферибот с 383 души на борда е поставен под карантина

Румънски застраховател с дейност у нас фалира

Продавал е имуществени полици

Румъния отне лиценза на застрахователя „Чертасиг“, който извършва дейност в България чрез свой клон. Лицензът на застрахователя е отнет, защото не покрива минималните капиталови изисквания. Основната дейност на клона на румънското дружество в България е предлагане на застраховки „Пожар и природни бедствия“, „Други щети на имущество“, „Обща гражданска отговорност“ и „Гаранции“. Клонът не е продавал полици „Каско“ и „Гражданска отговорност“ и има минимален пазарен дял от около 0,3%, обявиха от Комисията за финансов надзор.

Застрахователят има задължението да уведоми застрахованите за тяхната възможност да прекратят застрахователните договори, сключени с „Чертасиг – Застрахователно и Презастрахователно Дружество“ АД, а също така и по отношение тяхното право да им възстановят платените застрахователните премии по договорите за периода между момента на прекратяване и изтичане на срока на валидност на договорите. Договорите, които не бъдат прекратени остават в сила до изтичането на срока им.

Всяко лице, което предяви претенция срещу „Чертасиг“ АД след настъпването на рискове, покрити от валидна застрахователна полица между датата на отнемане на лиценза и прекратяването на застрахователните договори може да иска застрахователната компания да му заведе претенцията.

Румънският Гаранционен фонд за застраховане е отговорен за защитата на застрахователните кредитори срещу последствията на неплатежоспособност на застрахователна компания в рамките на лимит от 450 хил. румънски леи (183 439,12 лева по курса на БНБ).

Актуална информация може да бъде получена и чрез информационния център на Комисията за финансов надзор: 0800 40 444 (безплатен телефонен номер). Информация във връзка с откриването на производството по настоятелност на „Чертасиг – Застрахователно и Презастрахователно Дружество“ АД, Република Румъния и всички последващи мерки спрямо застрахователя и клона му в Република България на страницата си: www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и чрез информационния център на Комисията: 0800 40 444 (безплатен телефонен номер).

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.