Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София

Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

В София ще бъде въведен нощен служебен абонамент за „синя зона“, съобщи пред „Труд“ Румяна Милова, която оглавява Дирекция „Паркиране и мобилност“ в Центъра за градска мобилност.

Нощният абонамент ще важи между 19:30 ч. и 08:30 ч., като цената за наем ще е като настоящата за дневен абонамент - 650 лева за "синя зона" на месец. Нощният абонамент, обаче, за разлика от дневния, ще включва и събота и неделя.

Промените се въвеждат с наредбата за движението в София, ако тя бъде приета от Столичния общински съвет на 26 юли. Тя ще влезе в сила през октомври. Наредбата урежда и въвеждането от ноември на нови зелени зони от общо 5500 нови места за платено паркиране в районите „Лозенец“, „Оборище“, „Възраждане“ и „Красно село“. Включено е и въвеждането на годишен абонамент за зоните.

Целта на въвеждането на нощния абонамент е работещите през нощта заведения да могат да станат клиенти на този абонамент и да предоставят паркоместата за техни клиенти.

„Във връзка с нощния служебен абонамент Центъра за градска мобилност ще осигури патрул и паяк и ще обслужва тези служебни места по аналогичен начин с обслужването на дневния абонамент. При подаден сигнал от фирмата ползвател ще идва паякът ако на мястото има автомобил който не е техен или на техен клиент. Същият този екип на ЦГМ ще контролира през нощта и дневните паркоместа за служебен абонамент, тъй като имаме сигнали, че има злоупотреби от страна на платили за дневен служебен абонамент, които го ползват и през нощта и дори събират пари от граждани“, каза Милова. Всяка фирма ще може да сключи два отделни договора - за дневен и за нощен транспорт.

Коментари

Задължително поле