Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

РУО-Пловдив обяви свободни места в 143 паралелки за трето класиране за осмокласниците

Регионалното управление на образованието (РУО) в Пловдив обяви свободни места в общо 143 паралелки за трето класиране за осмокласници в гимназиите в областта. За вакантните бройки имат право да кандидатстват ученици, които не са приети на първо или второ класиране, тези, които не са кандидатствали до момента, както и записани на досегашните турове, но изтеглили документите си. За участие в трето класиране кандидатите подават заявление до началника на РУО в един от определените 22 центъра или онлайн, като подреждат желанията си за обявените свободни места.

Учениците, които са записани на първо или второ класиране, но са изтеглили документите си, не могат да кандидатстват онлайн, а само в периода от 11 до 13 ююли в едно от определените училища центрове, където задължително се представя оригинал на свидетелство за основно образование. Преди трето класиране все още има единични свободни места дори в двете най-елитни езикови гимназии – ЕГ „Иван Вазов” и ЕГ „Пловдив” – по 4, и цели 16 във Френската гимназия, докато в Национална търговска гимназия има само едно вакантно място в паралелката „Икономическа информатика с английски“.

Липсват обаче кандидати за силно рекламираните от Община Пловдив дуални паралелки, които професионалните гимназии в града под тепетата разкриха по швейцарския проект „Домино”, като единственото изключение е новата дуална паралелка „Приложно програмиране”, за която липсват само двама, за да е на 100% запълнена. Цели 26 незаети места има за специалността „Техник на автотранспорта техника” в Професионалната гимназия по автотранспорт „Гоце Делчев”, където средното си образование е завършил дори кметът на Пловдив Иван Тотев, и един от заместник-кметовете на града под тепетата. За останалите дуални паралелки се търсят между 10 и 18 желаещи да учат и получават възнаграждение по време на обучението си и да имат гарантирани работни места след завършване на средното си образование.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.