Русенски ученици рисуват автопортрет с маска

София Маринова Стoянова, 10 клас

Художникът Иван Иванов-Йоаний задава задачи на класа си

Човекът се адаптира при всякакви обстоятелства, а творецът намира начин да изрази себе си особено когато е в криза. Възползвайки се от това правило, преподавателят на учениците от специалността “Изобразително изкуство” от Националното училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” в Русе - Иван Иванов, пожънал богат “урожай” от ексизи и етюди.

Иван Иванов-Йоаний задал на класа темата “Автопортрет с маска” и ето какви са резултатите. Част от младите художници са подходили бунтарски и са избрали карнавалната маска (като дванадесетокласничката Ергюл Единч Ахмедова). Друга част напълно откровено са изразили настроението си в настоящата ситуация на принудително затворничество и страх от заразата.

Иван Иванов-Йоаний е известен български художник. Той работи в областта на класическата европейска изобразителна традиция. В постоянните си търсения експериментира със старинни техники от VII век, вплита в творбите си окултни, езически и алхимически символи. Той има повече от 100 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Има множество реализирани икони в православни християнски храмове. Прави и концептуални акции, пърформанси, инсталации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства