Русе ще вае копия на Любо Ганев

Нова школа с името „Любо Ганев“ ще гради последователи на най-големия ни волейболист. Откривателят му Сашо Тодоров ще тренира всекидневно деца в училище „Паисий Хилендарски“ в Русе.
Аз направих Любо Ганев, след като други го бяха открили и опитаха да го закрият – разказа знаменитият треньор. – Идеята ни с Любо не е да търсим комерсиалния елемент, а високо спортно майсторство. Щом и сега ни искат играчите, значи правим нещо. Няма да върнем никого. Така е вече 35 години, откакто Любо дойде при мен.“
Ганев подкрепя напълно инициативата и дава не само името си за новата школа. Любо ще облича децата с екипировка на „Асикс“, на която е основен вносител в България.
Искам в школата да има най-добрите условия за работа – категоричен е Ганев. – Те трябва да са европейски. Целта е да идват момчета и момичета, които не са картотекирани досега. Искам да тренират в отопляеми зали, да не се оплакват от нищо. Ще направя всичко необходимо школа „Любо Ганев“ да е на най-високо ниво. Такова, че да отговаря на класата на Сашо Тодоров. Той ме направи волейболист. По седем часа тренирахме дневно. Вдигаше ми топката, аз забивах, забивах, забивах. И все така. Пое подготовката ми, когато бях в девети клас. Имам чувството, че сегашните тренировки не могат да се сравнят с усилията от онези дни.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.