Русия съобщи, че е прекъснала ротацията на украинските войски в посока Авдеевка

Екипажите на Т-72 от групата войски „Център“ прекъснаха ротацията на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в посока Авдеевка. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Екипажите на танковете Т-72 от групата войски „Център“ с бърз огън от затворени огневи позиции удариха района, където бяха съсредоточени украинските въоръжени сили, нарушавайки ротацията на личния състав в посока Авдеевка. С бързата атака част от екипажите на танковете принудиха бойците на украинските въоръжени сили да напуснат огневите си позиции и да се оттеглят“, казаха от ведомството.

По време на въздушно разузнаване екипажът на безпилотния летателен апарат "Орлан-30" е открил вражески цели и е предал координатите на танков отряд. След като заеха огневи позиции, танкистите, използвайки цифрови балистични компютри и панорамни прицели Sosna-U, които са оборудвани с модерен танк, унищожиха всички идентифицирани цели на разстояние повече от 5 км с осколково-фугасни боеприпаси.

„Стрелбата е извършена по висяща траектория с постоянна корекция на огъня от оператора на дрона“, допълват от министерството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия