Русия ще свали украинските изтребители Ф-16, обеща Песков

Дмитрий Песков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руските сили са готови да свалят първата партида пристигнали в Украйна изтребители Ф-16 и че те няма да бъдат "панацея" за армията на Киев.

„Няма вълшебно хапче, няма панацея на киевския режим. Те трябва да знаят, че тези самолети постепенно ще намаляват, ще бъдат сваляни. Но те няма да повлияят значително на динамиката на събитията. Тези доставки няма да могат да се осъществят на фронта“, каза Песков пред репортери, коментирайки възможните доставки на изтребители за Украйна.

На въпрос дали Руската федерация ще предложи награда за сваляне на Ф-16 представителят на Кремъл отговори: „Награди, ако не се лъжа, вече са предложени“.

Песков отказа да коментира появилата се в медиите информация, че в най-близко бъдеще предстои размяна на затворници между Русия и САЩ.

Признаците, че е възможно да предстои мащабна размяна на затворници между Русия и Беларус, от една страна, и САЩ, Германия, Словения и Великобритания, от друга, се увеличиха вчера, когато няколко руски дисиденти и активисти изчезнаха от затворите, в които излежават присъдите си, посочва Ройтерс. Вчера Франс прес отбеляза, че според техни роднини и неправителствени организации, те са били прехвърлени на неизвестно място.

"Все още не коментирам", каза днес Песков пред репортери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия