Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и още 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните десет години

Американски бомбардировачи прелетяха 50 км от Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

Започна изграждането на тунел „Железница“ от магистрала „Струма“

Вижте Майли Сайръс без сутиен (СНИМКИ) Певицата без свян показа зърната си

Президентът Радев пред студенти в Токио: България и Япония са свързани от силна духовна връзка, която е устояла на изпитанията на времето

Руски бизнесмени обмислят инвестиции в Пловдив и Тракия икономическа зона

Представители на Търговско-промишлената палата на Русия и на бизнеса в Република Абхазия, Казанска и Кировска област обмислят инвестиции в Тракия икономическа зона и Пловдивския регион. Това стана ясно покрай срещата в четвъртък на областния управител на Пловдив Здравко Димитров с руската делегация, водена от представителя на Руската Търговско-промишлена палата и консултант в консулството на Абхазия Денис Глухов и члена на отдела за връзки с ЕС на област Казан Григорий Коблов.

„Това е поредно посещение в България и целта му е проучване на силни икономически зони за изнасяне на производства и изграждане на бизнес-бази в тях“, заяви Денис Глухов, който призна, че с колегите си проявяват специален интерес към ТИЗ (Тракия икономическа зона и в близките месеци им предстои ново посещение у нас.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров запозна гостите с предимствата на региона за инвестиции в различни направления.

„Пловдивска област е с големи възможности за чужди инвеститори, тъй като е в центъра на България, а освен това има много незастроени места, подходящи за изграждането на бизнес-бази и е с много добра инфраструктура“, подчерта губернатор Димитров. Той изтъкна като предимство близостта на летище Пловдив, което предстои да се развие още повече след отдаването му на концесия. Като предимства на региона областният управител посочи възможностите за различните видове туризъм – СПА, винен, зимен и културно-исторически, както и възможностите за обучение в пловдивските висши учебни заведения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.