Руски военни кораби започнаха артилерийски стрелби в Черно море

Отряд кораби от Черноморския флот на (ЧФ) Русия са излезли в морето, за да проведат артилерийски стрелби по надводни и въздушни цели. В ученията ще участват самолети и вертолети от морската авиация и ПВО на ЧФ, предава EA Daily, съобщават от отдела за информационно обезпечение на флота

Според информацията от военното ведомство, отряд кораби в състав фрегатата „Адмирал Макаров“, малките ракетни кораби „Грайворон“ и „Вишний Вплочек“, ракетния кораб на въздушна възглавница „Самум“, миночистача „Иван Голубец“, както и големи десантни кораби са излязли от пунктовете на базиране и са провели тренировка за преодоляване на условно минно заграждение в подкрепа на миночистаческите сили на Черноморския флот.

Отбелязва се, че екипажите на бойните кораби ще провеждат единични и съвместни тестови артилерийски залпове по наземни и въздушни цели в морето като част от контролна проверка през зимния период на обучение.

На 13 април заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че за американските военни кораби „е по-добре да стоят настрана от Крим и Черноморското крайбрежие, иначе рискът от инциденти е много голям“. По негово мнение САЩ, които изпращат своите военни кораби в Черноморския регион, „изпитват силата на Русия и играят на нервите й“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България