Ръст на голове и фенове в елита

Повече отбелязани голове и по-голяма посещаемост през новия сезон в първенството за разлика от предходния. Това показа справка на „Труд“ след изиграването на първите два кръга в шампионата.

Общо 25 650 души гледаха на живо отминалите 14 срещи този сезон. Това е приблизително ръст от около 25% повече в сравнение със старта на Първа лига преди 12 месеца. Тогава двата кръга бяха посетени от 19 480 души. Най-голям интерес за тогава привлякоха "Берое" и "Лудогорец" (1:1). В Стара Загора на трибуните имаше 3700 зрители във втория кръг на шампионат 2018/19. Сега цифрите скачат двойно на най-посетения мач от старта насам. Става въпрос за този между „Етър“ - „Левски“ (0:0). Въпреки че „Ивайло“ не бе запълнен, 7900 души наблюдаваха двубоя на живо. Тук е моментът да се отбележи, че „болярите“ поведоха по посещаемост само с една среща. За справка ЦСКА, който започна с две домакинства, събра над два пъти по-малко публика - 1800 фена на мача с "Етър" (2:2) и 1600 на загубата от "Черно море" с (1:3).

Ръст има и на отбелязаните от отборите попадения. В първите два кръга на сезон 2018/19 головете наброяваха 33. Сега те са 45. Само в първия уикенд на новия шампионат опънатите мрежи бяха 24. Големият брой попадения правят първенството ни по-атрактивно за феновете. Може би и заради това се наблюдава повишаване на интереса. Клубовете могат само да се надяват, че тази тенденция ще се запази и в следващите двубои, тъй като привържениците носят и приходи, а те от своя страна – качество.

Снимка: Спортал

Коментари

Задължително поле