Шофьор без книжка избягал от проверка, арестували го след издирване

„Блумбърг“: Тереза мей ще посика отлагане на Брекзит поне с 1 година

Прокуратурата повдигна обвинения на Северин Красимиров за блудство, изнасилване и убийство Румяна Арнаудова определи престъплението като чист криминален случай

Скоростта по АМ „Хемус“ във варненски участък е ограничена до 90 км/ч, предупреждават от АПИ

Измамиха и 73-годишна, дала 7000 лв. на телефонните престъпници

Няма да се намали нито една пенсия

Далай Лама заяви, че наследникът му може да бъде открит в Индия

68-годишен самотник загинал, отровен от дима при пожар

Борисов извика в МС социалния министър, шефа на НОИ и синдикати заради новата пенсионна формула

Дъщерите на Обама се срамували от родителите си

Заподозреният за стрелбата в Утрехт бил в затвора две седмици преди трагедията Бишвата му партньорка го определи като психопат и наркоман

Санкционираха 116 шофьори и 46 пътници в Търновско при акция TISPOL 67 акта и 86 глоби с фиш наложи полицията през изминалото денонощие

Старт на делото срещу д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Жоро Плъха, не беше даден

Фандъкова: Не съм доволна от заключителния етап на ремонта на градинката срещу Софийския университет

Полицията освободи двама задържани за стрелбата в Утрехт

Ръст на чуждите инвестиции в Търговище С близо 245 млн. лв. областта е на 13 място в страната

Със 7,7% са се увеличили преките чуждестранни инвестиции в област Търговище през 2017 г., спрямо предходната. Това съобщават от Териториалното статистическо бюро, отчитайки, че вложенията от чужди капитали в нефинансовия сектор възлизат на близа 245 млн. евро.

Огромната част от тези инвестиции са били насочени към преработващата промишленост, управление на отпадъците, като пречиствателни съоръжения и други. От статистиката не уточняват, но вероятно голям дял имат вложенията в стъкларските заводи край Търговище.

Ръстът на инвестициите в дейностите от секторите, свързани с търговия, ремонт на автомобили, складове, хотелиерство и ресторантьорство през 2017 г. е близо 6%.

С над 45% са паднали обаче чуждите средства в сектора „Професионални дейности и научни изследвания; административни и спомагателни дейности”.

Почти 211 млн. лв. от всички чужди преки инвестиции са били в община Търговище. Общият им размер пък нарежда областта на 13 място в страната по привлечени външни капитали в нефинансовия сектор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.