Салах стана почетен гражданин на Чечня

МОСКВА – Мохамед Салах загуби шансове да се бори за „Златната топка“ след ранното отпадане на Египет от мондиала, но получи неочакван приз. Звездата на „Ливърпул“ вече е почетен гражданин на Чечня. Президентът на републиката, която е в границите на Русия, даде указа в ръцете на Салах. Освен това нападателят получи и специален знак на Чечня. За всичко това Кадиров разказа в социалните мрежи.

Президентът е поканил националния отбор на Египет за приятелски мач срещу елитния руски „Ахмат“. Преди отборът се наричаше „Терек“ (Грозни), но смени името си в памет на починалия баща на Кадиров.

От египетската федерация се разгневиха на американския тв гигант CNN, който съобщи, че Салах възнамерявал да напусне националния отбор. Според шефовете на „фараоните“ е бил направен неуспешен опит да се мешат политически и спортни въпроси. „Бяхме поканени на вечеря, отношението бе изключително приятелско - разказаха от федерацията. – Ние сме спортисти, а не политици.“

Кадиров е подкрепян от Кремъл, но от Щатите го обвиняват в нарушаване на човешките права в Чечня. Египет единствен избра да щаб квартира републиката, където живеят основно мюсюлмани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят