Самбото на ЦСКА – гаранция за медали

Спортна академия ЦСКА по джудо и самбо става гаранция за медали. Най-бързо развиващата се школа прати двама състезатели на европейското първенство по самбо в кипърската столица Никозия и двамата се качиха на почетната стълбичка. Лидия Брънчева е първенец на Стария континент в категория до 63 кг. А Станислав Стефанов извоюва бронз при мъжете в кат. до 87 кг. Двамата ще се състезават и на европейското по джудо на 29 и 30 юни в Полша.

На държавното отборно първенство по джудо ЦСКА е на първо място при жените. При мъжете остава трети.

Резултатите ни са плод на безкрайно много работа“, разказва Борис Борисов, който е шеф на академията. През 2014 година той спечели златен медал за България от световното в Токио.

Имаме потенциал да стигнем още по-далече и няма да спираме – продължи Борисов. - Академия ЦСКА носи трофеи от републикански, балкански и европейски първенства.“

В момента СА ЦСКА се стяга за привличането на деца, които искат да влязат в спортно училище и да се занимават с джудо и самбо. Клубът предлага развитие на най-високо международно ниво. Решен е въпросът и с малчуганите, които са с „червени“ сърца и не са от София. За тях има осигурено общежитие.

Академия ЦСКА ще набира деца от 6-и до 8-и клас. Те трябва да минат физически и специални тестове между 22 и 28 юни, като документите за кандидатстване се подават седмица по-рано. Записванията стават на телефон 0878993634.

В „червената“ школа има група от 30 деца, както и втора група от 25 души – юноши, младежи и мъже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт