Самолетът с Алексей Навални излетя за Германия

Медицинският самолет, който транспортира руския опозиционер Алексей Навални, излетя в събота сутринта от град Омск (Сибир) за Германия, където той ще бъде лекуван, отбелязаха журналисти на АФП.

На борда на самолета освен Навални, който е в кома и според близките до него, е „отровен“, е и съпругата му Юлия Навалная, след един ден на битка между руските лекари и неговите близки за евакуацията му. 

"Самолетът с Алексей излетя за Германия. Благодаря на всички за вашата подкрепа. Борбата за живота и здравето на Алексей едва започва, но сега поне първата крачка е преодоляна", написа в Туитър говорителката на руския опозиционер Кира Ярмиш, предаде Франс прес. Малко преди това тя публикува снимка с носилката, транспортираща Навални в самолета, като съобщи, че съпругата му го придружава.

 

Медицински самолет, нает от германска неправителствена организация, пристигна вчера сутринта в Омск. Германските лекари можаха да прегледат Навални и да се уверят, че са способни да го транспортират до Берлин, където да бъде лекуван. 44-годишният Навални, който е в кома, ще бъде настанен в болницата "Шарите", където преди това бе лекуван друг руски опозиционер - Пьотр Верзилов, транспортиран от същата НПО - Фондация "Синема фор пийс" (Кино за мир).

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа