Заради инцидента с чешкия самолет 16 полета закъсняха, 4 000 души чакат в салоните на летище Бургас

Пасажерите невредими, по обед заминаха за Слънчев бряг

Самолет, изпълняващ полет от Бърно, е кацнал аварийно на летището в Бургас. Това съобщиха от аеропорта. Инцидентът станал сутринта във вторник. Летателната машина е излязла от пистата, а близо 178- те пътници на борда са били евакуирани. За няколко часа Летище Бургас бе затворено, докато самолетът бъде придвижен на безопасно място. Трафикът бе пренасочен към Летище Варна. В 12. 15 часа по обед аеропортът заработи отново и полетите бяха възобновени.

От летището коментираха, че машината е излязла от пистата при кацане, но ранени пътници няма. Не е пострадал и екипажът на самолета. Пътниците вече са обработени и отпътуваха за Слънчев бряг, където са на почивка, казаха около 13 часа от аеропорта. Полетите обаче били с четиричасово закъснение.

Заради аварийното кацане 16 полета не са в график. Работим с пълна пара и се надяваме до 20 часа да наваксаме, казаха служители от Летище Бургас и уточниха че в момента в пътническите салони има 4 000 души. По 1500- 2000 души ще се обработват в двете посоки.

Според източници от аеропорта, инцидентът не бил сериозен. касаело се за технически проблем и самолетът щял да бъде ремонтиран. В същото време във вторник се навършиха 5 години от злокобния атентат край Сарафово. Тогава атентатор се самовзриви до автобус с израелски туристи. Те току що били кацнали на аеропорта и с автобуса се канели да се отправят към Слънчев бряг, за да летуват на родното море. Бомбата убила 5-има израелски туристи и българският шофьор на автобуса.

Близо 40 души бяха ранени. Във вторник сутринта, преди възпоменателната церемония следобед, г-н Ашер Хофман, консул в посолството на Израел в България, посети Бургаската болница, придружен от почетния консул на Израел в морския град Орлин Мандов. Дойдох, за да Ви благодаря отново“, заяви г-н Ашер Хофман.

Въпреки атентата, израелските туристи не се уплашиха и са на четвърто- пето място по посещаемост на родното море. Нещо повече- те откриват сезона, като пристигат първи с чартъри още през април- май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България