Самолет с 56 човека на борда изчезна в Индонезия

Пътнически самолет на нискотарифната индонезийска компания Шривиджая еър е изгубил контакт с диспечерите след излитане от летището в Джакарта, предадe БТА.

Машината е Боинг 737-500 е летяла за Понтианак на остров Борнео. В самолета е имало 56 души, в това число седем деца и шест души екипаж.

За последно самолетът е бил засечен над акваторията на Яванско море в района на северната част на остров Ява.

Според сайта за проследяване на полетите в реално време "Флайтрадар24" машината е изгубила над 3000 метра височина за по-малко от минута, като това е станало около 4 минути след излитането.

Пред местната телевизия Компас Ти Ви индонезийски правителствен представител каза, че рибари са открили подобен на отломка от самолет предмет във водите северно от Джакарта и е започнала издирвателна операция. Други телевизии също показаха кадри на предполагаеми отломки от паднал самолет във водата.

Индонезийската авиокомпания Sriwijaya Air заяви, че все още събира по-подробна информация относно полета, преди да може да направи по-пълно изявление.

„Ние сме запознати с медийните съобщения от Джакарта и наблюдаваме внимателно ситуацията. Работим за събиране на повече информация”, коментира говорител на американския производител "Боинг".

Машината е на 27 години и е излетяла от Джакарта в 14,30 ч. местно време. Малко след това е бил изгубен контактът с нея.

Коментари

Задължително поле