Показаха две от новите станции на метрото

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно министерство заради антисемитските коментари на Белев Депутатът подготвя и сигнал до ЦИК

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Турското външно министерство: Кюрдите нарушават примирието

Глория с нови кадри с любимия

Само 0,7% от работниците и служителите в България са работили на временни договори

България е сред държавите от ЕС с най-нисък дял на хората, които работят на временни трудови договори за максимум 3 месеца, показват данни на Евростат.

През 2016 г. само 0,7% от работниците и служителите в България на възраст 15-64 години са имали несигурна работа, т.е. са работили на временни договори. За ЕС средното ниво е 2,3%, като се задържа на това ниво за трета поредна година, сочи статистиката, цитирана от investor.bg.

След кризата през 2008 г. най-висок е бил делът на хората в България с несигурна работа в периода 2012-2015 г. – по 0,8% за всяка година.

Като цяло в България повече мъже работят на временни трудови договори – делът им достига 0,9% към 2016 г. При жените този дял е 0,5%. В ЕС тенденцията е подобна, но разликата е по-малка – само 0,1 пр.п. (2,4% за мъжете и 2,3% за жените).

Най-малък е делът на хората на временни трудови договори до 3 месеца в Румъния – 0,2%, както и Великобритания, Чехия и Германия – по 0,4%.

В Кипър и Ирландия делът им е колкото и в България – 0,8%, а в Литва и Австрия – по 1%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.