Санират 17 жилищни сгради в Пловдив за 12,2 млн.лв.

Община Пловдив обяви обществена поръчка за саниране на 17 жилищни сгради на територията на града под тепетата на обща стойност 12 185 472 лв. без ДДС (14 622 566 лв. с ДДС). Крайният срок за подаване на оферти за участие в конкурсната процедура е 19 април. Поръчката се финансира от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, а избраната фирма изпълнител трябва да извърши работно проектиране, да изпълни съответните строително-монтажни работи и дейности по пускане в експлоатация на обектите, както и да осъществи аторски надзор съгласно изискванията и условията на договора.

В обхвата на обществената поръчка влизат няколко блока в район "Тракия", както и многофамилни жилищни сгради в останалите 5 района на Пловдив. Кооперациите с над 36 семейства са на булевардите "Никола Вапцаров" и "Македония" и улиците "Академик Петър Динеков", "Пере Тошев", "Кръстьо Раковски", "Никола Карев", "Вечерница", "Момина сълза", "Панагюрище" и "Стою Шишков" и на улиците "Елба" и "Лотос" в населените с роми квартали "Столипиново" и "Изгрев".

Най-голямата сума за подобряване на енергийната ефективност надхвърля 1,5 млн.лв. и е предвидена за блок на улица "Победа" с номера 62-72 в район "Северен". Сградата е от три секции, като всяка обединява по 2 жилищни входа и се състои от сутерен и 8 етажа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони