Санкционираха 48 пешеходци при полицейска операция в Търново

49 пешеходци и 8 водачи са санкционирани при акция “Пешеходец“ във Велико Търново.

Специализираната полицейска операция се проведе във вторник на територията на старата столица. Констатирани са 49 нарушения, извършени от пешеходци. От тях 43 са санкционирани с глоби по фиш и 6 с актове. Съставени са и 8 акта на водачи, които не са осигурили предимство на пешеходци.

Установени са 11 водачи, които не са заплатили доброволно, наложени им глоби. Вчера полицейските служители са им наложили принудителни административни мерки и са им отнели свидтелствата за управление на автомобили. Образувани са 6 бързи производства. От тях 4 за нерегистрирани по законоустановения ред превозни средства и две за неправоспособност. Установени са двама водачи на превозни средства, употребили наркотични вещества.

Целта на акцията е да подобри безопасността на движение с най-уязвимите участници – пешеходците и да се намали до минимум пътния травматизъм. От Пътна полиция апелират към пешеходците да бъдат внимателни, да пресичат само и единствено на обозначените за целта места. Препоръките важат с пълна сила и за малчуганите, които след броени дни излизат във ваканация.

От Пътна полиция са категорични, че ще продължат да организират подобни акции и ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право