„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставянето къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Задържаха 11 нелегални чужденци в гората край Елин Пелин

Прокуратурата поиска арест за грабител

Задържаха киберпрестъпник от Бургас, крал пари с фишинг сайт

Сатиричният театър започва сезона с изцяло нов салон

На 1 октомври с изцяло нов салон и премиерни постановки започва сезонът в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Билети вече ще могат да се купуват и с мобилно приложение, а на касата ще има консултант, който ще помага на хората при избора на постановките, информира БНТ. Сезонът започва с премиерата на „Том Сойер и Хъкълбери Фин“ и постановката „Терапевти“.

Нови завеси, сменена акустика и модерна зала ще посрещнат зрителите в Сатиричния театър през новия сезон. Загубени са само 28 места от досегашните 512. По думите на архитекта на залата, с новата визия се създава комфорта на един модерен театър, който се нарежда до залите в Европа.

„Това не е пластична операция, която само сменя макиажа, а една цялостна трансформация и бих казал реверанс към съвременните възможности на театъра. Може да си избереш място и не си привилегирован или ощетен затова, че си на първи или последен ред. Смея да кажа, че всички са еднакво приближени“, обясни проф. Бойко Кадинов, архитект на залата.

„За мен е важно зрителят като дойде да изпита удоволствие от това, че идва, да е преживяване не само представлението. Усещането, че влиза в един друг свят, в който всички мислят за него, а не за себе си“, коментира Калин Сърменов, директор на театъра.

До края на годината предстои откриването и на още една нова сцена с над 70 места – Бившия клуб на Сатиричния театър.

През новия сезон ще има специално място, което да напомня за създателите и вдъхновителите на Сатиричния театър. Част от новите седалки носят имената на комедийни актьори, отдали живота си на Сатиричния театър. Сред тях са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Нейчо Попов и Невена Коканова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.