Сатиричният театър започва сезона с изцяло нов салон

Сатиричния театър "Алеко Константинов"

На 1 октомври с изцяло нов салон и премиерни постановки започва сезонът в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Билети вече ще могат да се купуват и с мобилно приложение, а на касата ще има консултант, който ще помага на хората при избора на постановките, информира БНТ. Сезонът започва с премиерата на "Том Сойер и Хъкълбери Фин" и постановката "Терапевти".

Нови завеси, сменена акустика и модерна зала ще посрещнат зрителите в Сатиричния театър през новия сезон. Загубени са само 28 места от досегашните 512. По думите на архитекта на залата, с новата визия се създава комфорта на един модерен театър, който се нарежда до залите в Европа.

"Това не е пластична операция, която само сменя макиажа, а една цялостна трансформация и бих казал реверанс към съвременните възможности на театъра. Може да си избереш място и не си привилегирован или ощетен затова, че си на първи или последен ред. Смея да кажа, че всички са еднакво приближени", обясни проф. Бойко Кадинов, архитект на залата.

"За мен е важно зрителят като дойде да изпита удоволствие от това, че идва, да е преживяване не само представлението. Усещането, че влиза в един друг свят, в който всички мислят за него, а не за себе си", коментира Калин Сърменов, директор на театъра.

До края на годината предстои откриването и на още една нова сцена с над 70 места - Бившия клуб на Сатиричния театър.

През новия сезон ще има специално място, което да напомня за създателите и вдъхновителите на Сатиричния театър. Част от новите седалки носят имената на комедийни актьори, отдали живота си на Сатиричния театър. Сред тях са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Нейчо Попов и Невена Коканова.

Коментари

Задължително поле