САЩ анулират визите на саудитците, замесени в убийството на Джамал Хашоги

САЩ са започнали процедура по анулиране на визите на саудитците, замесени в убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул в началото на месеца, съобщи държавният секретар Майк Помпео, цитиран от CBS News. По думите му, това няма да е последното ответно действие от страна на Съединените щати.

„Установихме някои от отговорните лица, включително тези в разузнавателните служби, в кралския двор, в министерството на външните работи и в други саудитски министерства, за които подозираме, че са замесени в смъртта на г-н Хашоги. Съединените щати категорично не толерират подобна жестокост, за да се заглуши г-н Хашоги. Продължаваме да поддържаме солидно партньорство със Саудитска Арабия, макар нито президентът, нито аз, да сме щастливи с тази ситуация“, коментира Помпео

Президентът Тръмп каза , че саудитската операция, в която е убит журналистът Хашоги, е „един от най-лошите случаи на прикривани действия в историята“ и очаква пълен доклад по случая в близко време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка