САЩ обвиниха руска гражданка в намеса на американските избори

Вашингтон изфабрикува причина за поредните санкции, заяви Сергей Рябков

САЩ обвиниха руската гражданка Елена Хусяйнова в намеса в американските избори, включително междинните избори за Конгрес идния месец. Така Вашингтон изфабрикува причина за поредните санкции срещу Русия, посочи в изявление заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, предадоха световните агенции.

Той отбеляза, че американските власти продължават да плашат собствената си и световната общественост с руски хакери и блогъри, като обвиняват още една руска гражданка в опит да въздейства върху американските избиратели.

Американските власти повдигнаха обвинения снощи срещу 44-годишната Елена Хусяйнова за опити да влияе върху политическите процеси в САЩ, включително предстоящите избори, като част от организирана група лица. Тя е обвинена, че е работила с руския олигарх и съюзник на руския президент Владимир Путин Евгений Пригожин по намесата в различни избори, допълва ДПА.

Обвинена е, че е работила по финансирането на кампании в социалните медии, целящи да се насажда недоверие към кандидатите и да се пречи на работата на федералните агенции в САЩ. Рябков каза, че няма доказателства за обвиненията.

Разузнавателната общност в САЩ до голяма степен е на мнение, че Русия е водила кампания, която да окаже влияние върху резултатите от изборите през 2016 г. Води се разследване за намесата в изборите от 2016 г., което поляризира допълнително партиите в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка