„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

САЩ планират нова медия вместо “Свободна Европа”

Доналд Тръмп обяви план за създаване на нови медии срещу фалшивите новини.

Създадохме ги, за да помагат, а средствата за масова информация ненавиждат Америка, каза американският президент

Фалшивите новини са вредни и позорни

Радиостанциите “Гласът на Америка” и “Свободна Европа”, които се финансират от държавния бюджет на САЩ, не се справят с работата си и затова американските власти обмислят създаването на нова медия за чужбина, която да стане алтернатива на новинарския канал CNN. Това намерение обяви американският президент Доналд Тръмп на митинг в щата Флорида преди дни.

Хиляди аплодираха американския президент на митинг във Флорида след речта му срещу фалшивите новини.

“Знаете ли какво в момента е лошо за нашата страна? В задграничните си пътувания се срещам с чуждестранни лидери и те питат: “Защо те така мразят вашата страна?” – подчерта Тръмп, говорейки за новинарския канал CNN, който е известен с критиките си към стопанина на Белия дом. По думите му, при разговорите с държавни ръководители, твърде често президентът на САЩ е питан, защо “американските средства за масова информация (СМИ) толкова ненавиждат САЩ”. И допълни: “В чужбина говорят: “В медиите ненавиждат твоята страна”. Това е позор”.

“Това е ужасно за нашата държава. Ще трябва да пуснем своя собствена телевизионна мрежа и да излъчваме по нея истински новини. Защото те (CNN) са наистина вредни за нас”, отбеляза пред множеството стопанинът на Белия Дом.

“Извън пределите на САЩ CNN има далеч по-голямо значение, отколкото вътре в страната. Много от това, което виждате тук, се излъчва в целия свят. Имаме “Свободна Европа” и “Гласът на Америка”. Създадохме ги, за да помагат на нашата страна, но в момента те не работят по най-добрия начин”, отбеляза още Тръмп, припомняйки началото на създаването на въпросните медии с държавна финансова подкрепа преди около 75 години. Те попадат в обхвата на Американската агенция за глобални медии (USAGM), която контролира още три информационни мрежи – Радио и телевизия в Куба, радио Свободна Азия и информационна платформа за Близкия изток.

Преди дни Тръмп отново даде пример за тенденциозно поднесен негов цитат от CNN в Туитър: “Казах, че фалшивите новини в медиите са опасни за хората, а CNN ме цитират, че съм казал, че медиите са опасни за хората – има голяма разлика! Когато разпространяваш фалшиви новини – това не е добре!”.

По време на своя мандат Доналд Тръмп нееднократно е критикувал отношението на американските медии към политиката на Белия дом при сегашното управление. Само преди дни в Туитър президентът на САЩ отново заяви, че CNN разпространяват фалшиви новини по негов адрес. “Казах, че фалшивите новини в медиите са опасни за хората, а CNN ме цитират, че съм казал, че медиите са опасни за хората – има голяма разлика! Когато разпространяваш фалшиви новини – това не е добре!”.

Тръмп не спестява в публикациите си в Туитър и по време на свои речи, че повечето американски медии са изключително пристрастни в отношението си към него и администрацията на Белия дом.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.