САЩ ще пресмятат богатството на Путин

US конгресът прие 4 закона, насочени срещу Москва

Забранява се признаването на Крим за руски  

Камарата на представителите на US Конгреса прие закон, който изисква да се разследва богатството на руския президент Владимир Путин, предаде АП.

“САЩ трябва да направят повече, за да разкрият корупцията на Владимир Путин, чието незаконно придобито богатство е може би най-мощният глобален символ на неговата нечестност и постоянните му усилия за подкопаване на върховенството на закона и демокрацията в Руската федерация”, се казва в текста на приетия закон.

Нормата изисква от директора на националното разузнаване и министрите да оценят размера на богатството на Путин, източниците на приходите му и компаниите, които той би могъл да използва.

Конгресмените одобриха още три закона, насочени срещу Русия. Единият настоява да се потърси сметка за убийството преди 4 години на руския опозиционен лидер Борис Немцов. Вторият налага забрана на САЩ да признават руския суверенитет върху Крим, който се присъедини към Руската федерация през 2014 г. след референдум за отделяне от Украйна. А третият закон иска да се проучи въздействието на руските кампании за влияние.

“За съжаление правителството според мен не направи достатъчно, за да се изправи срещу Русия и силовите действия на Путин. Затова Конгресът трябва да поеме водеща роля”, каза шефът на външната комисия на Камарата Елиът Ингъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят